Kulturális folyóirat és portál

tolnay tibi

2024. szeptember 23 | Hírek

Tolnay Tibor-emléktárlat nyílik a Posticumban

Szerelmem, Várad címmel Tolnay Tibor-emlékkiállítás nyílik a nagyváradi Posticum kulturális és ifjúsági központban szeptember 28-án, szombaton 16 órakor, a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület szervezésében.

Tolnay Tibor festőművész élete figyelemreméltó és művészi hagyatéka páratlan. A nagyváradi születésű Tolnay Tibort szoros kapcsolat fűzte szülővárosához, ami jelentősen befolyásolta egész munkásságát. Életének 88 esztendeje alatt nemcsak tudását csiszolta folyamatosan, hanem a helyi kulturális közösség létfontosságú részévé vált művészete. A váradi élet lényegének megragadása bizonyítja e nyüzsgő város iránti szeretetét. A váradi színházhoz is erős szálak fűzték. 1952–1964 között dekoratőrként dolgozott, így került a teátrum magyar tagozatához díszlettervezőnek.

Halálának 15. évfordulójára emlékezve életműtárlattal és posztumusz életműdíjjal rója le előtte tiszteletét a Slash-Light egyesület, ezzel ünnepelve Tolnay Tibornak a művészet és a kultúra szolgálatában eltöltött életét, valamint azt a hagyatékot, amivel gazdagítja a váradiakat.

A kiállítást megnyitja: Zuh Deodáth művészettörténész és Mészáros Varga Erzsébet, a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület elnöke. A vernisszázson közreműködnek: Meleg Vilmos színművész, Meleg Attila előadóművész, Gabriel Tufan, a nagyváradi Művészeti Líceum diákja, Oszaczky Katalin zongoraművész, valamint meglepetés-meghívottak. Az emlékkiállítás október 5-ig tekinthető meg.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu