Kulturális folyóirat és portál

458204809_1222735232305853_4533820298446984481_n

2024. szeptember 21 | Fried Noémi Lujza | Kultúra

Őszi könyvújdonságok

Ismét magyar nyelvű kötetekkel bővül a nagyváradi Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár állománya. Az alábbiakban előbb a kisebbeknek, majd a felnőtteknek szóló könyveket ajánljuk olvasóink figyelmébe. A kisebbeknek szól Elena K. Arnold Csilla Janka – mi volt előbb: a tyúk vagy a barátság, Philip Bunting A világ legnevetségesebb (legcsodálatosabb) állatai, Soman Chainani A kezdet végzete, Kallie George Csiribí-Csiribá Akadémia – Rozi és a bajos bűbájok, Ellis Kaut nyomán Uli Leistenschneider Pumukli az iskolában, Terri Libenson Az igazi Tyler és HelenPeters Jázmin és a megmentett kiskutya című könyve. Kikölcsönözhető Geronimo Stilton két könyve, A három szamuráj titka és Az elátkozott színház, Tea Stilton Kölyökkutya gazdit keres, Sabine Städing Almaboszi kalandjai – Abrakadabra és a varázspaszta, Szakács Eszter A zsémbes királylány és Wéber Anikó Álmodó tornyok városa című kötete is.

Felnőtt olvasóinknak ajánljuk Stephen King A búra alatt, Holly és Tündérmese, Jeffrey Archer A holttestemen át és A következő célpont, Bauer Barbara A fekete rózsa és Vörös posztó, Julia Quinn A vikomt, aki engem szeretett – Anthony története, Mr. Bridgerton csábítása és Sir Phillipnek szeretettel – Eloise története című regényeit, továbbá Brianna Bourne 41 nap, 9 óra, 42 perc, Borsa Brown Szenvedély Sevillában, Lucy Maud Montgomery Gleni krónikák – Anne és a „Hajdanvolt” mesék, J. D. Robb (Nora Roberts) Halálos elszántság, Colleen Hoover A szív csontjai, Náray Tamás Barbara – Az esély és Margaret Mitchell Elfújta a szél című könyveit.

Kikölcsönözhetővé vált Charles Bukowski Egy vén kujon további feljegyzései, Philip K. Dick Különös éden, Abdulrazak Gurnah Cserben hagyás, Ana Huang Ha sosem megy le a nap, Mackenzie Lee A Tél KatonájaHidegfront, Camilla Läckberg Jéghercegnő, Sarah J. Maas Föld és Vér háza, John Marrs Az utasok, Peter Mayle Kutyaélet, Till Lindemann 100 vers, Limor Regev A fiú a 66-os blokkból – Hogyan nőttem fel Auschwitz és Buchenwald poklában,Pia Rosenberger Camille Claudel, Rodin múzsája és Marie Kondo Rendrakás lépésről lépésre – hogyan varázsold rendezett és örömteli hellyé az otthonodat című kötete.

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu