Kulturális folyóirat és portál

koronas

2024. augusztus 13 | Hírek

Magyar kulturális napokat tartanak Nagyváradon

Augusztus 20-21-én, kedden és szerdán szervezik meg a Magyar kulturális napok idei kiadását Nagyváradon. Augusztus 17–21. között naponta 10 és 22 óra között kézműves- és háztári termékekből válogathatnak a Szent László (Unirii) téren megtartandó vásáron.

Augusztus 20-án, kedden 19 órától a Bémer (Ferdinand) téren a berettyóújfalui Bajnóca Néptánc Egyesület tagjai lépnek fel, majd 19.30-tól a kenyérszentelés következik a magyar történelmi egyházak képviselői megáldják az új kenyeret.

Augusztus 21-én, szerdán 10 órától mutatják be a Debreceni Virágkarnevál áthozott négy virágkocsit, ezeket 19 óráig láthatják az érdeklődők szintén a főtéren. Idén Nagyvárad és Debrecen közös kocsija a tavirózsa témáját jeleníti meg, emellett a Szent Korona, Debreceni Szakképzési Centrum és a Magyar Posta virágkocsiját láthatják az érdeklődők. Aznap 16.30-tól műsor is lesz, elsőként a Mystique Majorette menettánccsoport, 17-től a Debreceni Majorette Együttes, 17.30-tól a Főnix Néptáncegyüttes,18-tól Dance Universe TáncSport Egyesület, 18.30-tól pedig a hajdúszoboszlói Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara lép színpadra, 19-tól pedig a Szigligeti Színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Kárpátok visszhangja című táncelőadását láthatják.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu