Kulturális folyóirat és portál

mesteri

2024. július 17 | Hírek

Népi Mesterségek Vására

Idén július 19–21. között zajlik a 31. Népi Mesterségek Vására, melyet a nagyváradi Körösvidéki Múzeum szervez a Bihar Megyei Tanáccsal, a váradi önkormányzattal és más partnerintézményekkel közösen.

A rendezvényt a múzeum kertjében tartják meg. Eddig 134 népi mester jelezte, hogy jelen lesz termékeivel a vásáron, többek között Máramaros, Bukovina, Moldva, Dobrudzsa, Munténia, Olténia, Bánság, Erdély, a Körösök vidéke különböző településeiről, de a Moldovai Köztársaságból, Szerbiából és Magyarországról is érkeznek mesterek.

A vásárban sokféle termék közül lehet majd válogatni, lesznek kerámiából, vasból, fémből, csontból, gyékényből készült tárgyak, szőttesek, népviseletek, fajátékok, maszkok, naiv festmények, üvegre festett ikonok, hímes tojások, mézeskalácsok, gyógynövények stb. A vásár ideje alatt, július 20-án, szombaton este hét órától parfümkészítő műhelyfoglalkozást is szerveznek. Az itt elkészített parfümöket majd haza lehet vinni, a műhelyfoglalkozáson való részvétel díja 45 lej/fő.

A vásár programja a következő: július 19-én, pénteken 11–21 óra, július 20-án, szombaton 9–21, míg július 21-én, vasárnap 9–19 óra között lehet a rendezvényt látogatni. A vásáron fellép a gyermekpalota és a művészeti népiskola kórusa.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu